Na en behandeling kunt u zich eventjes licht in het hoofd voelen, maar zal snel verdwijnen. Het is raadzaam om even bij te komen, en zich weer volledig bewust van uw omgeving te worden voordat u de activiteiten weer oppakt.

De meeste mensen ervaren het alsof ze lichamelijk lichter zijn en daadwerkelijk iets van last van hun afgevallen is. De eeste nacht slaapt u waarschijnlijk heel goed en vast in, en wordt u uitgerust wakker.

Het is raadzaam om 8 tot 12 uur na de behandeling niet in contact te komen met stromend water, dit houdt in : niet douchen, in bad of zwemmen. De aangebrachte energie heeft een inwerktijd en het is van groot belang deze volledig zijn werk te laten doen.

Het is ook mogelijk dat u in de dagen hierna een reactie ondervindt in het darmsysteem.    Dit geeft aan dat vastzittende energie stukken daadwerkelijk aan het losweken zijn en zich van uw lichaam zullen gaan ontdoen. Een natuurlijke reactie, u houdt het immers niet meer bij u en het mag worden losgelaten.

De energie in en om uw heen zal ongeveer drie dagen merkzaam zijn en zal daarna indien nodig weer aangevuld moeten worden om het herstellend vermogen te blijven activeren. Naar mate de behandelingen volgen is het lichaam steeds meer instaat om deze zelf vast te houden en hier mee aan het werk te gaan. De behandelingen zullen daardoor minder frequent nodig zijn.

Het is soms prettig om thuis een zelfhealing te doen. Dit kan eenvoudig d.m.v. een zout douche te nemen. Men gebruikt hiervoor gewoon keukenzout ,scrubt het uit over het lichaam, laat het even inwerken en spoelt het af met het douchewater. Op deze manier kan tussentijdse negatieve energie simpel worden verwijderd. Meditatie kan ook zeer goed helpen tijdens een healingproces, met name de Twin Hearts meditatie. Deze sluit nauw aan bij Pranic Healing en wordt in sommige gevallen geadviseerd veelvuldig te beoefenen.