Basis Cursus Tarot

Binnenkort start er een nieuwe groep voor de basis cursus Tarot a.d.h.v de Rider Waite kaarten.

In deze basiscursus leer je in zes lessen de tarotkaarten te gebruiken. Niet met behulp van dikke studieboeken en pagina’s tellende beschrijvingen van de kaarten, maar met een basisbetekenis per kaart. Meer heb je niet nodig. Na de eerste les kan je al een kaartje voor jezelf leggen.

Tarot leer je door er veel mee bezig te zijn. Daarom ligt bij de basiscursus de nadruk vooral op de praktijkervaring. Op een speelse manier zul je als deelnemer zelf leren ontdekken waar de kaarten voor staan en welke mogelijkheden deze kennis biedt. Tijdens de lesbijeenkomsten behandelen we de kaarten en werken we veel met legpatronen. De opdrachten die je meekrijgt voor thuis, zorgen dat je ook tijdens de lessen in met de kaarten bezig bent. Er wordt gebruik gemaakt van de "Rider Waite Tarot". Dit tarotdeck wordt wereldwijd het meest gebruikt en is makkelijk te lezen en te leren.

De cursus bestaat uit 6 lessen van 2,5 uur. Aan het einde van de cursus heb je kennisgemaakt met de kaarten van de grote Arcana, weet je meer over de opbouw van de tarot en over de elementen en de kleuren op de tarotkaarten. Ook weet je wat er allemaal komt kijken bij een tarotlegging.

Deze tarotcursus is bedoeld voor iedereen die zich graag wil verdiepen in de taal en de symboliek van de tarot. Je hoeft geen specifieke kennis of ervaring te hebben. Je leert bij deze cursus niet alleen over de tarot, maar ook veel over jezelf. Ik vind het wel belangrijk dat je hiervoor openstaat. Om voldoende aandacht te kunnen geven aan iedere deelnemer is er plaats voor max. 6 personen.